Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

Αποδελτίωση...

πολίτες σε σύγχιση

Στην Νιγηρία, σύμφωνα με δημοσίευμα του αστικού τύπου, κάτοικοι ενός χωριού συνέλαβαν μια κατσίκα με την κατηγορία της ένοπλης ληστείας. Οι κάτοικοι πίστεψαν πως ένας άνθρωπος που αποπειράθηκε να κλέψει ένα αμάξι, μόλις έγινε αντιληπτός μεταμορφώθηκε σε κατσίκα χρησιμοποιώντας μαύρη μαγεία. Οι αστυνομία της Νιγηρίας εξετάζει αυτό το ενδεχόμενο…

Λίγες μέρες πριν στην Ελλάδα συνέβη κάτι ακόμα πιο ακραίο. Κάτοικοι της Θεσσαλονίκης πίστεψαν πως η τράπεζες μεταμορφώθηκαν σε θύματα και έσπευσαν να προστατέψουν μια απ αυτές συλλαμβάνοντας δυο αδέρφια που την λήστεψαν.

Όταν το θέαμα βασιλεύει...

Το βράδυ της έκτης Δεκεμβρίου ένα περιπολικό διασχίζει δρόμο των Εξαρχείων. Κάποιοι νεαροί το παίρνουν στο κυνήγι και του πετούν διάφορα αντικείμενα. Οι μπάτσοι κατεβαίνουν απ το περιπολικό τους και κατευθύνονται προς τους νεαρούς βρίζοντας τους και επιδεικνύοντας τα γεννητικά τους όργανα. Οι νεαροί απαντάν και οι μπάτσοι σκοτώνουν έναν απ αυτούς. 16 χρόνων.

Μέσα στις επόμενες δυο ώρες χιλιάδες άνθρωποι που θεωρούσαν ότι μπορούσαν να είναι στην θέση του δεκαεξάχρονου κατεβαίνουν στο κέντρο διάφορων πόλεων της Ελλάδας καίγοντας και σπάζοντας σύμβολα της εξουσίας. Τράπεζες, σούπερ μάρκετ, μαγαζιά κινητής τηλεφωνίας, πολυεθνικές, δημαρχεία, αστυνομικά τμήματα…

Η αστυνομία αδυνατεί να ελέγξει την κατάσταση. Αναλαμβάνει το θέαμα. Μέχρι την επόμενη μέρα τα γεγονότα έχουν μετατραπεί σε ειδήσεις ώστε να επανανοηματοδοτηθούν με τον τρόπο που συμφέρει την εξουσία.

Ένας παράφρονας αστυνομικός αμαυρώνει την δημοκρατία μας σκοτώνοντας έναν μαθητή με πολύ καλές επιδόσεις στο σχολείο που απλά έτυχε να πάει για πρώτη φορά στην ζωή του στα Εξάρχεια. Διάφοροι κουκουλοφόροι σπεύδουν να καπηλευτούν το γεγονός για να πετύχουν τα σκοτεινά τους σχέδια. Καίνε και σπάνε τις περιουσίες του ταλαιπωρημένου απ την οικονομική κρίση κόσμου με τραγική συνέπεια να μην μπορούν οι άνθρωποι να καταναλώσουν.


Η πραγματική κρίση στον καπιταλισμό


Μπορούμε πια να πούμε με βεβαιότητα ότι ο καπιταλισμός έχει φτάσει στο ανώτερο στάδιο ανάπτυξης του. Ενδεικτικό είναι ότι οι αντιφάσεις του έχουν πάρει τρομερές διαστάσεις. Η ζωή στον καπιταλισμό έχει όσο λογική έχει κι ένα όνειρο. Η καλύτερα ένας εφιάλτης…

Και ιδού κάποια αποσπάσματα απ τον αστικό τύπο
“Στη νότια Καλιφόρνια, σε ένα κατάστημα παιγνιδιών της αλυσίδας Toys R Us στην πόλη Παλμ Ντέζερτ η διένεξη ανάμεσα σε δύο πελάτριες κλιμακώθηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι πυροβολισμοί άρχισαν όταν υπάλληλοι επιχείρησαν να επέμβουν για να διαλύσουν τον καυγά των δύο γυναικών, που χειροδικούσαν και αλληλοϋβρίζονταν. Αυτόπτες είπαν στην εφημερίδα The Los Angeles Times ότι και οι δύο γυναίκες συνοδεύονταν και ο ένας εκ των ανδρών έβγαλε όπλο. Τον ακολούθησε ο δεύτερος, και οι δύο άνδρες αλληλοεξοντώθηκαν.

Η αλυσίδα σε ανακοινωθέν της τόνισε ότι το επεισόδιο μοιάζει να οφείλεται σε μια "προσωπική διένεξη".

Και

“Στο Λονγκ Άιλαντ της πολιτείας της Νέας Υόρκης στο μεταξύ ένας υπάλληλος της αλυσίδας πολυκαταστημάτων Wal-Mart έχασε τη ζωή του όταν μια ομάδα ανυπόμονων πελατών όρμησε στο κατάστημα, έσπασε τις πόρτες και κυριολεκτικά ποδοπάτησε τον 34χρονο.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου του δεν έχουν γίνει γνωστά.

Τέσσερις από τους πελάτες, περιλαμβανομένης μιας 28χρονης εγκύου, μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία με ελαφρά τραύματα και κατάγματα.”

Πλέον οι προλετάριοι δεν σκοτώνονται μόνο για να παράγουν προϊόντα που τους αποσπούν οι αστοί αποζημιώνοντας τους μ ένα συμβολικό ποσό. Πλέον σκοτώνονται για να αγοράσουν από τους αστούς “σε τιμή ευκαιρίας” τα ίδια τα προϊόντα που παρήγαγαν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

για επικοινωνία:

exnegativo@gmail.com